ביטוח למשאית – מה מכסה הפוליסה? מהי העלות?

פוליסת ביטוח למשאית, כמו שניתן להבין משמה הוא ביטוח ייעודי לטובת משאיות. ביטוח זה נבדל מביטוחי רכב רגילים יותר משום אופיין הייחודי של המשאיות, הן גדולות יותר, שווין גדול יותר ממרבית הרכבים, נוסעות יותר בשל האופי של השימוש שלהן ופוטנציאל הנזק שלהן כלפי צד ג' הוא משמעותית יותר גדול.

בהתאם לכך, חברות הביטוח עושות ביטוח ייעודי למשאיות אשר נפרד וכולל מאפיינים ייחודים למשאיות המתבטא גם במחיר הפוליסה וגם בכיסויים המוצעים במסגרת ביטוח זה.

בהתאם לכך במאמר זה אנו נפרט אודות פוליסות ביטוח למשאית השונות. בתוך כך, נפרט מה הן לרוב מכסות, על ההבדלים ביניהן מהן העלויות, מי מציע ביטוח מסוג זה ואילו פוליסות, ממה צריך להיזהר וכדומה.

בחלקו האחרון של המאמר אף ניתן המלצות וטיפים שונים על מנת לחסוך בעלויות לאלו. כל זאת על מנת לסייע לכם להחליט החלטה מושכלת בנוגע לביטוח המשאית, ואף בנוגע להחלטה האם לקנות משאית. ידע אשר יכול לחסוך לכם סכומי כסף רבים הן בתשלום דמי הביטוח והן בנזקים אשר עלולים להתרחש לאחר מכן עם הכלי אשר הוא גם כלי רכב, גם נכס יקר וגם הכלי אשר משמש אתכם בעבודתכם. 

 

ביטוח למשאית, מה היא מכסה ואילו פרמטרים מתחשבים בקביעת מחיר הפוליסה?

ביטוח משאית הוא ביטוח אשר נועד לבעלי משאיות המעוניינים לבטח את הנכס אשר משמש הן כנכס והן ככלי עבודה המרכזי בעבורם. לכן, גם חשוב להבין בדיוק מה הפוליסות השונות מבטחות. פוליסה זו מוצעת על ידי כלל חברות הביטוח הקיימות במשק הישראלי ואף על ידי חברות ביטוח המתמחות בשוק הרכבים ההנדסיים. כאשר ישנן 3 סוגים של פוליסות מרכזיות המוצעות לבעלי משאיות, אשר מקבילים לביטוחי הרכב אותם אנו מכירים רק שהם מותאמים במחיריהם לעלות ולהשלכות של נזקים הנגרמים על ידי משאית.

כאמור ביטוחי המשאית מקבילים לאלו של רכבים פרטיים, ובהתאם לכך להלן 3 סוגי פוליסות הביטוח המוצעות לנהגי ובעלי משאיות:

  1. ביטוח חובה – לכיסוי נזקי גוף הנגרמים כתוצאה מתאונות דרכים בהן היה מעורב משאית, זאת בהתאם לדרישות המחוקק אשר הובעו בפקודת  ביטוח רכב מנועי משנת 1970 ובחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים משנת 1975 העוסקים בביטוחים ותאונות דרכים.
  2. ביטוח צד שלישי – כיסוי ביטוחי המבטח לא רק את נזקי הגוף הנגרמים מן המשאית, אלא גם נזקים שנגרמו לצדדים שלישיים כתוצאה מהשימוש במשאית. הדבר משמעותי, מאחר ולרוב בתאונות בהן מעורבת משאית, היא כמעט תמיד תהיה הרכב הגדול מבין השניים ותגרום נזק משמעותי לצד ג'.
  3. ביטוח מקיף למשאית – כיסוי נרחב לנזקים אשר ייגרמו למשאית כתוצאה מגורמים שונים, בהתאם לכללי הפוליסה הספציפיים, כמו למשל נזקי טבע, גניבה וכיוצא בזה.

כפי שניתן להבין מן הקטגוריות השונות, ההבדל אינו נעוץ באופן הכיסוי והחלוקה, אלא במחיר הפוליסה. המחירים אומנם משתנים מביטוח אחד לאחר, אך ככלל עלות הפוליסה ומידת ההשתתפות העצמית,  הינם גבוהים יותר ובאופן ניכר מפוליסות של רכבים רגילים.

לרוב ובהמשך ישיר להבחנות הנעשות בין משאיות לרכבים רגילים, גם במסגרת הקטגוריה של משאיות לרוב מבצעים הבחנה בין 3 סוגים של משאיות המחולקות בהתאם למשקלן, אשר כל קטגוריה זוכה לתמחור שונה. הקטגוריות הן כדלקמן:

  1. משאיות בגודל של 4 עד 10 טון.
  2. משאיות אשר משקלן נע בין 10 ל-30 טון – כאשר גם קטגוריה זו מחולקת לעיתים עד ל- 16 טון ובין 16 ל-30 טון.
  3. משאיות אשר משקלן עולה על 30 טון – מחיר הפוליסות של משאיות העולות על 30 טון הינו משמעותית גבוה יותר ביחס לשתי הקטגוריות הקלות יותר.

פרט לגודלה מחירי הפוליסה מושפעים באופן דרמטי מסוג המשאית, סוג היצרן, שנת הייצור וכדומה. כאשר ככל שהמשאית יקרה יותר כך גם עלות הביטוח שלו. זאת בנוסף לזהותו של הנהג של המשאית, כמות הנקודות והדו"חות אשר קיבל בעבר, גילו וניסיונו אשר משפיעים באופן משמעותי על המחיר.

 

ממה צריך להיזהר בעת עשיית הביטוח למשאית, ומה כדאי לדעת?

  1. הפוטנציאל לגניבת משאיות הינו גבוה משמעותית מאשר רכבים רגילים. בשל כך חברות ביטוח רבות מתנות את האפשרות לכסות מפני גניבות ברכישת והתקנת אמצעי מיגון מתקדמים למניעת גניבות ואיתור רכבים גנובים דוגמת איתורן, מערכות נעילה שונות וכיוצא בזה.
  2. במידה והמשאית אינה נועדה לשימוש אישי, אלא כחלק מחברה, חשוב לשים לב כי הנהגים אשר עושים שימוש במשאיות שלכם עומדים בקריטריונים של הביטוח. כך למשל, קריטריון נפוץ הוא הדרישה כי הנהג יהיה מעל גיל 24 ובעל ניסיון של מעל שנתיים בנהיגה במשאית.
  3. מאחר ומרבית חברות ונהגי המשאיות הזקוקים לביטוח זה הינם בעלי מכנה משותף, לעיתים קרובות ישנם גופים ייעודיים אשר יכולים להציע הצעות אטרקטיביות לביטוח זה בעבור לקוחותיהם ומומלץ לבחון אפשרות זאת. כך למשל המרכז לביטוח משאיות מציע פוליסות ביטוח במחירים אטרקטיביים באופן יחסי, ולכן כדאי לא רק לבחון את הפוליסות הקיימות בחברות הגדולות, אלא גם לבחון חברות ייעודיות לשוק זה.
  4. מרבית פוליסות הביטוח מתייחסות למשאית בלבד ולא לרכיבים נוספים אותם אתם רוצים לבטח דוגמת מערבל הבטון, הגרר וכיוצא בזה. ככל שאתם מעוניינים לבטח רכיב על המשאית שימו לב לכך ותציינו זאת בפני חברת הביטוח עמה אתם מתקשרים.

 

עלויות הפוליסה

כפי שציינו בחלקו הקודם של המאמר המחירים של פוליסה זו הינם רחבים במיוחד ביחס לפוליסות לרכב. המחירים משתנים כתלות בגיל, ניסיון הנהיגה וכיוצא בזה. עם זאת ישנם מספר מחירים אשר מקובלים בתחום זה, בהתאם למחשבון הביטוח של משרד האוצר:

  1. ביטוח חובה למשאית של עד 10 טון – ביטוח מסוג זה לנהג מעל גיל 24 עם רישיון של מעל שנה צפוי לעלות בתעריף בסיס כ-3,500 לכל הפחות, עליו אפשר יהיה להוסיף כיסויים שונים.
  2. ביטוח חובה למשאיות במשקל הנע בין 10 ל-15 טון – ביטוח מסוג זה לנהג מעל גיל 24 עם רישיון של מעל שנה צפוי להגיע לכל הפחות ל-4,500 ₪, כפי שניתן לראות עליה של כ-30% אחוזים ביחס לכיסוי דומה משאית של פחות מ-10 טון.
  3. ביטוח מקיף – לביטוח מקיף ישנם שני תעריפים מקובלים אשר תלויים במחיר המשאית. ביטוח מקיף מתחיל מכ-4000 ₪, או לחלופין כ-2 אחוזים מערך המשאית על פי הגבוה מבין השניים. כלומר אם שוויה של המשאית הוא למשל כ-250 אלף ₪ לרוב הצעות המחיר לכיסוי מקיף ינועו על כ-5,000 ₪ המהווים 2% משווי הרכב.
  4. לרוב תידרש השתתפות עצמית לנזקים שונים, כאשר שיעורה ינוע באזור 2.5% לכל הפחות.
  5. מחירים אלו הם מחירי בסיס לרוב, כאשר ניתן אף להגיע במשאיות יקרות או כבדות או כאלו הכוללות רכיבים שונים למחירים החוצים את ה-20,000 ₪ בעבור ביטוח מקיף.
  6. ניתן כאמור לעשות שימוש במחשבון הביטוח של משרד האוצר ולהזין פרטים אישיים על מנת לקבל נתונים מחברות הביטוח והצעות מחיר ראשוניות אשר יוכלו לשמש אתכם לשם נקודת פתיחה והבנה כללית של מחיר הביטוח הצפוי.

 

כללים להשגת מחיר טוב יותר בעבור ביטוח משאית:

  1. הבנה מה הביטוח אותו אתה צריך – השלב הראשון והבסיסי ביותר להשגת המחיר הטוב ביותר של כל ביטוח ובהם הביטוח בו עסקינן, הוא הבנה פנימית ראשונית לאיזה ביטוח זקוקה המשאית. הבנה זו, אשר כוללת בין היתר קריאת מאמרים מסוג זה נועדה ראשית להכריע איזו סוג פוליסה עליו לקחת לטובת המשאית אשר ברשותו.
  2. לשם כך על בעל המשאית לשאול מה מידת השימוש של הרכב, האם שוויו של המשאית שווה את ביטוח מקיף או שמא ניתן להסתפק בביטוח חובה בסיסי הנדרש לפי חוק.

במידה והוכרע שהוא מעוניין לרכוש פוליסה זאת, לשאול את עצמו מה הדברים אשר חשובים לו שהביטוח יכסה ומה פחות חשוב בעיניו. כך למשל, פעמים רבות למשאית יש גרר, מנוף וכיוצא בזה, האם הוא מעוניין לבטח גם חלקים אלו, או שמא רק את המשאית, האם יש לו צורך בשירותי גרר וחילוץ או שמא ניתן להסתפק בביטוח המכסה נזקי תאונות בלבד.

באמצעות כך לא ישלם על חלקי פוליסה שאינם רלבנטיים בעבורו או ישלם על פוליסת ביטוח מקיפה כאשר השירות אשר הסבירות שיגרמו נזקים למשאית הינה נמוכה.

בהתאם לכך, עוד בטרם הוא פונה לחברות הביטוח, עליו לבחון באיזו מ-3 הפוליסות המוצעות אשר הוצגו בפרק הקודם הוא מעוניין והאם ישנן כיסויים בהם הוא לא מעוניין. החלטות אלו בעל המשאית צריך לעשות באופן פנימי בהחלטות עצמאיות ולא תחת לחץ של חברת הביטוח אשר לה אינטרסים שונים משלו.

לאורך הדרך יציעו לכם הצעות יקרות יותר בטענה כי הביטוח מקיף יותר, ייתכן והדבר נכון, אך השאלה הרלבנטית היא לא מה הביטוח המקיף ביותר בעולם. אלא מה הביטוח לו אתם זקוקים ומעוניינים, והמחיר יקבע בהתאם לביטוח זה ולא בדרך ההפוכה בה היקף הביטוח נקבע על ידי הצרכים של חברות הביטוח.

1. גודל המשאית אשר ברשותכם – כלל זה מיועד בעבור אנשים אשר מעוניינים לבדוק את עלויות המשאית טרם רכישתה. בהקשר זה כפי שציינו בחלקו הראשון של המאמר, חשוב לדעת שגודלה של המשאית משפיע באופן ישיר על מחירי פוליסת הביטוח בעבורה. לכן, אם חשוב לכם שהמשאית תהיה עם ביטוח זול באופן יחסי, יש להביא זאת בעת בחירת המשאית, ולתת לכך משקל בעת בחירת גודלה וכן פרמטרים נוספים כמו היצרן והאם לרכוש חדשה או יד שנייה.

 

2. פעולה מאוחדת של מספר בעלי משאית – לרוב בעלי משאיות מכירים בעלי משאיות נוספים. בין אם זה מאחר ומדובר בחברה, ובין אם זה במסגרת עבודתם כעצמאים הם מכירים נהגי משאיות נוספים עימם הם נוהגים לעבוד. בהתאם לכך, במידה והדבר אפשרי אנו ממליצים לכם לפעול באופן מרוכז מספר בעלי משאיות יחדיו, על מנת לקבל הצעת מחיר טובה הדבר יקרוץ לחברת הביטוח לא רק משום רצונה לבטח את כלל המשאיות של חברה מסוימת או של מספר משאיות גדול, אלא גם בשל הפוטנציאל הקיים כי ידרשו ביטוחים נוספים אשר אותה קבוצה זקוקה להם. בהתאם לכך, ככל שכמות המשאיות העומדת על הפרק גדולה ותר כך כושר המיקוח שלכם עולה. זאת מאחר וחברות הביטוח ירצו לבטח את חברתכם מתוך מחשבה הצופה פני עתיד.

 

3. השוואת מחירים, סקר שוק ומיקוח – לאחר שקבעתם עם עצמכם מה הביטוח אותו עליכם לפנות באופן ייעודי וממוקד מחברות הביטוח ולבקש הצעות מחיר. זאת לשם נקודת פתיחה להבנת המחירים המוצעים לביטוח המשאית ולשם התמקחות בין החברות השונות. חשוב לפנות ולהציג את פרטי המשאית ופרטי הנהג, מאחר וללא פרטים אלו חברת הביטוח לא תוכל להעריך את הסיכונים העומדים בפניה ולתת הצעת מחיר רלוונטית, זאת בשונה מביטוחי רכב רגיל בהם ניתן לבצע הערכות באמצעות מחוללים אינטראקטיביים שונים.

לאחר קבלת הצעות המחיר הראשוניות מחברות הביטוח עליכם להתמקח ולהשוות הצעות, תוך הדגשת מאפיינים הבאים לטובתך כמו שימוש מועט במשאית, ניסיון רב, עבר נקי מתאונות וכיוצא בזה. תהיו גלויים, אין שום סיבה להסתיר את רצונותיכם לחסוך בעלויות ולהשיא את הרווחים מעבודתכם במשאית באמצעות הוזלת עלויות הביטוח.

  1. בחינת אפשרויות מחוץ לחברת הביטוח הרגילות  – כפי שציינו בפרק הקודם ישנם חברות ביטוח המתמחים בפלח שוק זה של משאיות וכן איגודים והתאחדויות שונים אשר מרבית החברים בהם זקוקים לביטוח מסוג זה מציעים מחירים אטרקטיביים לחבריהם אשר יהיו זולים יותר מהצעות של חברות הביטוח במקרים רבים. כמו כן, חברות אלו לרוב יודעות להתאים פוליסות ייעודיות בעבור אוכלוסיית בעלי המשאות. לכן, מומלץ לבחון אפשרויות מסוג זה בטרם סוגרים עם חברת הביטוח הרגילות איתן אתם פועלים במסגרת חייכם הפרטיים.
  2. לאחד ביטוחים תחת אותה חברה – מרבית בעלי המשאיות מחזיקים גם ברכבים פרטיים, ואף ברכבי חברה במידה ומדובר בבית עסק הכולל את המשאית בה עסקינן.

בהתאם לכך, חברות הביטוח הכלליות הפועלות במשק הישראלי ישאפו לבצע כיסוי מקיף אשר מכסה לא רק את הפוליסה של המשאית אלא גם לבטח אלמנטים אחרים הנוגעים לעסק הרלבנטי או לחלופין את יתר הרכבים.

בהתאם לכך, חברות יציעו דילים אטרקטיביים יותר  במידה ואתם מחפשים אחר חברת ביטוח אשר תיתן מענה מקיף יותר ולא רק לנדבך של ביטוח המשאית אלא גם לנדבכים נוספים בחייכם, דבר אשר במקרים מסוימים כדאי לשקול.

 

סיכום

לסיכום, ביטוח משאית הינו ביטוח המיועד לבעלי משאיות המקביל לביטוח רכב רגיל ובעל אלטרנטיבות דומות, אך הוא יקר יותר וכולל ניואנסים ייחודים לו. מחירי הביטוח לרוב נעים בין 3,500 ל-20,000 ₪ כתלות בסוג המשאית והיקף הביטוח המבוקש, כאשר צעירים צפויים לשלם יותר וכך גם כאלו עם עבר נהיגה בעייתי.

למשאיות ישנן חברות ביטוח ייעודיות המתמחות בשוק זה, והינן לרוב מומלצות יותר בשל יכולתן להתאים את הביטוח לצרכי נהגי המשאיות, עם זאת אנו ממליצים לפנות לכלל החברות להשוות ולבחון את המחירים והכיסויים המוצעים בהתאם לפרמטרים אשר הוצגו במאמר זה.

ביטוח למשאית - מה מכסה הפוליסה מהי העלות
ביטוח למשאית – מה מכסה הפוליסה מהי העלות
תמונה של קובי ענבר
נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא
השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
כתבות נוספות בנושא
ארנפלד סוכנות לביטוח בע
5.0
מבוסס על 70 ביקורות
ella pitusi
ella pitusi
עינבר מדהימה מקצועית ביותר אדיבה ונעימה !! שירות מצויין!!!
רואי יניב
רואי יניב
קובי אלוף, שירות מדהים, אכפתי ויורד לפרטים הקטנים ביותר.
Yitzchak Kraus
Yitzchak Kraus
אין על ענבר זהר, סוכהת מיומנת, פקחית, פקחית, זריזה ומסייעת בכל מה שאפשר
Avishay Levi
Avishay Levi
עינבר מסוכנות ארנפלד היא פשוט יוצאת דופן!מהשיחה הראשונה ועד השלמת התהליך, זכיתי לחוויה מקצועית, נעימה ומעל לכל – אנושית.עינבר תמיד הייתה זמינה לכל שאלה או התייעצות, תמיד עם חיוך, סבלנות והבנה מעמיקה.היא הפגינה בקיאות מעוררת הערכה והצליחה להפוך תהליך מורכב לפשוט ונעים. אי אפשר לבקש שירות טוב יותר!5 כוכבים זה המינימום, מגיע לה הרבה יותר. ממליץ מכל הלב לכל מי שמחפש מקצוענות עם יחס אישי.
נועה צירמן
נועה צירמן
עינבר מסוכנות ארנפלד אכפתית, דואגת וממש מסבירה הכל בצורה סופר ברורה ומובנת!
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 70 ביקורות
js_loader
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם סוכן ביטוח, אשמח לקבל פרטים.