צניחה חופשית, באנג'י, טיפוס הרים, רפטינג וסקי מים יכולים להיות אטרקציות מטריפות מחוץ לישראל. הנופים ותוואי הדרך משתנים והחוויה בדרך כלל אקסטרימית ומאתגרת בהרבה ממה שניתן לבצע במדינתנו הצנועה.
יחד עם זאת, ספורט אתגרי הוא עניין עם סיכונים, מה שמחייב בביצוע ביטוח ספורט אתגרי מקיף ויעיל לכל מקרה שחלילה יקרה.
מה נחשב לספורט אתגרי על פי הביטוח?
נפתח ונאמר שאין הגדרה אחידה למשמעותו של הספורט האתגרי. על קצה המזלג מדובר בפעילויות בענפי ספורט שנחשבים למסוכנים ומצריכים מיומנויות בדרגות קושי משתנות או מאמץ גופני בעצימות מסוימת.
הספורט האתגרי כולל פעולות שמשלבות אחד או יותר מהרכיבים: גובה, מהירות וסכנה – בין אם הפעילות מבוצעת באופן חובבני ובין אם מבוצעת באופן מקצועי.
בהקשר של פעולות אלה (חובבניות ומקצועיות גם יחד), גם נסיעה על אופניים או רכיבה על סוסים יוכלו להיות מוגדרות כספורט אתגרי, אם כי אף אחד לא יעניש אתכם על כך שבחרתם להשכיר אופנועים ביוון ללא הביטוח המתאים. ביטוח ספורט אתגרי אמור להקנות לכם שקט נפשי לכל סכנה פוטנציאלית ובאופן די אירוני, אחוז הנפצעים ללא כיסוי מתאים גבוה יותר.
חלק גדול מהמטיילים שנפצעו אפילו בטרקים סטנדרטיים, מגלים בשלב מאוחר מידי שיכלו להיות מכוסים על כך לחלוטין.
ביטוח ספורט אתגרי: כיסוי בנוסף לביטוח הנסיעות
הכיסוי הביטוחי הרגיל לחו"ל בדרך כלל לא מכסה פעילויות ספורט אתגרי אוטומטית. הסיבה לכך היא משום שמימוש הפוליסה (או התדירות למימוש הפוליסה) הוא זה שמגדיר אותה. כלל אצבע חשוב בחברות הביטוח הוא שכאשר הסיכויים גוברים כך צפויה הפוליסה לעלות, להיות מתומחרת בכיסוי נפרד ואפילו עשויה שלא לעבור אישור בסופו של דבר.
מצד שני, קיימת אופציה של ביטוחים מיוחדים לתרמילאים, שמכסה גם אפשרויות של איתור, חילוץ והצלה, הטסה רפואית, טיפולים בעקבות פגיעות, הוצאות בעבור אשפוזים ועוד.
מה שבעיקר חשוב להבין הוא שאף פעם לא כדאי להסתכן. תאונות יכולות להתרחש בכל מקום אך יש להן נטייה לפקוד דווקא את המקומות הכי פחות צפויים.
אנשים שנוסעים במחשבה של "לי זה לא יקרה", מוצאים את עצמם לא פעם בסיטואציות רפואיות קשות בעקבות אטרקציה אתגרית או פעילות ספורטיבית שהם ביצעו בתמימות ובספונטניות, אפילו נעדרים או נקלים למצוקת חיים במסגרת מסלולי הטיולים השונים. כל עוד לא ביצעו אנשים אלה ביטוח ספורט אתגרי לפני הטיול, הם לא יהיו מכוסים ויישאו כך או אחרת בעלויות גבוהות עד בלתי אפשריות.
מה כדאי לבדוק לפני?
ההמלצה הגורפת היא לבצע ביטוח ספורט אתגרי ככל שהטיול ארוך יותר וקיימת בשל כך האפשרות לבצע מגוון רחב יותר של פעילויות. מהצד השני, מטיילים ותיירים שנוסעים לזמן קצר או מוגבל, יוכלו פשוט להרחיב את פוליסת ביטוח הנסיעות שרכשו בתשלום לא גבוה מידי.
כך ניתן לטייל בראש שקט ואם יוחלט לפתע על פעילות אקסטרימית ספונטנית, לא תהיה כל בעיה להשתתף בה.
ואם כבר הרחבת הביטוח, חשוב לדעת שההרחבות הקיימות והמקובלות לא מכסות פעילויות ספורט אתגרי שמבוצעות במסגרות תחרותיות או אימוניות של קבוצות ספורט/ התאחדויות או איגודים.
כמו בכל דבר שאתם רוכשים לפני הנסיעה לחו"ל, גם כאן מומלץ לבצע השוואת מחירים בין החברות השונות. כדאי לבצע זאת באופן כללי לגבי סוגיית ביטוח הנסיעות, אך חשוב בנוסף לברר כמה יעלה בסך הכל הביטוח, כולל הכיסוי לספורט אתגרי. שאלו גם לגבי התנאים למימוש הפוליסה, שירותים נלווים שאתם זכאים להם במסגרת הביטוח ותנאי ההתקשרות עם גורמי חילוץ במקרה שנקלעים לסכנה.
אם יש פעילות ספציפית שאתם יודעים בוודאות שתבצעו, שאלו לגביה באופן מיוחד וודאו שהפוליסה הנרכשת מכסה אותה ללא סייגים.
רשימת הפעילויות המלאה של חברות הביטוח
למרות שהתפיסה לגבי ביטוח ספורט אתגרי והפעילויות הנכללות בו היא יחסית אחידה בקרב חברות הביטוח, כדאי לדעת כיצד חברות הביטוח השונות תופסות ומפרטות את סוגי הפעילויות השונות. אם אתם עומדים לבצע פעילות שלא כלולה תחת הרשימה הבאה, כדאי לברר לגביה מול חברת הביטוח.