ארנפלד סוכנות לביטוח

ביטוח מבנה

תחום הנדל"ן כולל בתוכו עלויות רבות, החל מרכישת נכסים, תשלום של דמי שכירות, תחזוקה שוטפת של הנכס וכדומה.

מרכיב אחד בהוצאות שמוכר, או צריך להיות מוכר, לרוב בעלי הנכסים למיניהם הוא הביטוח – ביטוח מבנה אשר מספק הגנה מפני סיכונים ונזקים רבים שנוגעים לנכס הספציפי והביטוח מאפשר לבעל הנכס לא להיקלע למצבים כלכליים בעיתיים ואף בלתי אפשריים בקרות מקרה הביטוח. ביטוח מבנה מהווה חלק משמעותי מהתחום של ביטוחים נדל"ניים והוא נוגע להיבטים הפיזיים והמבניים של הנכס.

ביטוח מבנה הוא חלק מביטוח משכנתא, הכולל בנוסף גם ביטוח תכולה. ביטוח המבנה כולל כיסוי לחלקים החיצוניים של הנכס ומטרתו להגן על הבנק המסחרי (או בנק למשכנתאות) שהעניק משכנתא ללקוח במקרה של אי יכולת להחזיר את ההלוואה, או במקרה של נזק למבנה שנמצא למעשה בבעלותו של הבנק למשך תקופת ההחזר.

 

ביטוח חשוב עבור כל בעל דירה או נכס

ביטוח מבנה לא מוגדר בכל המקרים כביטוח חובה לבעלי נכסים, אך למרות זאת בהחלט מומלץ לכל בעל נכס, לא משנה אם למגורים, מסחר, תעשייה, משרדים וכדומה, להצטייד בביטוח מבנה לטובת השקט הנפשי ומניעת מצבים קשים מבחינה פיננסית אם וכאשר כן יקרה נזק לנכס. יחד עם זאת, ביטוח מבנה הוא מונח כללי שכולל בתוכו אפשרויות רבות של תוספות, תתי-סעיפים, מגבלות ועוד, ולכן כל בעל נכס צריך לבחון את הנושא בצורה פרטנית ולרכוש את הכיסויים הרלבנטיים.

בעל נכס צריך ביטוח מבנה אך רצוי לא פשוט לרכוש את הפוליסה הראשונה שמונחת על השולחן אלא לבדוק את הנושא, מה הפוליסה כוללת ומה היא לא כוללת. היקלעות למצב בו יש ביטוח מבנה אך הוא לא מכסה את הנזק שאכן קרה בפועל היא חמורה ומצערת בדיוק כמו מבנה ללא ביטוח כלל.

רוצים לדעת איך לאתר את ביטוח המבנה שלכם? כנסו לקישור הבא – איתור ביטוח מבנה

 

מכסה נזקים פיזיים למבנה

ביטוח מבנה, כפי שניתן להבין משמו, הוא ביטוח שנועד לכסות סיכונים ביטוחיים לגבי המבנה בלבד והיבטים פיזיים שלו. בתחום של ביטוחי נדל"ן, בעיקר דירות, נהוג לחלק את התחום לשני חלקים מרכזיים – ביטוח מבנה וביטוח תכולה (שילוב של שניהם נקרא ביטוח דירה ברוב המקרים), כאשר ביטוח התכולה רלבנטי לפריטים וציוד שבבית מבחינת נזקים, גניבות וכדומה.

באופן כללי, ביטוח מבנה מכסה את המבנה עצמו וגם מרכיבים קבועים בו, למשל דלתות, חלונות, מרפסות, דודי מים חמים, צנרת, תשתיות חשמל ותקשורת וכמובן את כל החלקים המבניים של הנכס – קירות, יסודות, תקרה, גג, רצפות וכדומה.

 

אילו סיכונים מכוסים בביטוח מבנה

ביטוח המבנה כולל כיסוי כללי לסיכונים הבאים, כאשר אפשר במקרים מסוימים לרכוש כיסויים לסיכונים מיוחדים או לבקש מחברת הביטוח להוריד סיכונים על מנת לחסוך בעלויות.

  • שריפה ואש
  • פריצה וחבלה – נזקים שהפריצה גרמה למבנה ולחלקים הקבועים ללא התייחסות לרכוש (לשם כך קיים ביטוח תכולה).
  • נזקי טבע – שיטפון, פגיעת ברק, סופה, רעידת אדמה – חשוב לציין כי לא כל פוליסה כוללת מראש כיסוי לרעידות אדמה ויש לבחון זאת לפני הרכישה.
  • נפילת כלי טיס על הבית, התנגשות כלי רכב נפילת או חפצים כלשהם על הנכס.

 

הרחבות לביטוח מבנה

מעבר לסיכונים הכלליים אפשר לרכוש בנפרד כיסויים נוספים או להוריד כיסויים. דוגמאות למרכיבים שמרחיבים פוליסות ביטוח מבנה הן:

  • כיסוי לנזקים לצד ג': למשל אם יש פיצוץ בצינור ונגרם נזק לדירת השכנים הביטוח מופעל ומפצה את השכן.
  • ביטוח מבנה שכולל גם פיצוי על ערך הקרקע.
  • הרחבת כיסוי לנזקי מים.
  • הרחבת כיסוי לנזקים למכשירי חשמל.

 

נקודות חשובות לגבי ביטוח מבנה

כאמור, חשוב מאוד לרכוש את ביטוח המבנה המתאים ולא לרכוש ביטוח חסר או לחלופין ביטוח יתר עם פרמיה גבוה לעומת פיצוי נמוך. המבטחת יכולה להציע למבוטח פיצי לפי ערך כינון או לפי ערך שיפוי – כאשר ערך הכינון עדיף והוא מקנה פיצוי על סמך ערך חדש ולא על פי שווי בעת הנזק כפי שקיים בערך שיפוי (פיצוי בערך של הקמת קיר חדש ולא שוויו של הקיר הישן למשל.)

ביטוח מבנה שנרכש במסגרת ביטוח משכנתא נועד לפצות את הבנק המלווה ולכן בהחלט ניתן לרכוש ביטוח מבנה נפרד עבור פיצוי למבוטח – כולל בחינת הנושא של כפל ביטוח אשר כדאי לבדוק זאת דרכנו באמצעות הר הביטוח.

תמונה של קובי ענבר
נשמח לעמוד לשרותכם בכל נושא
השאירו את פרטיכם
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
כתבות נוספות בנושא
שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם סוכן ביטוח, אשמח לקבל פרטים.